Menüpontok:

Bemutatkozás

Könyvtárpártoló Alapítvány

Nyitvatartás

Képernyő felolvasó szoftver letöltés

Könyvtár főoldal

Bemutatkozás

Letenyén az 1950-ben megalakult könyvtár alapját a volt Iparoskör és a Polgári Kaszinó megmaradt könyvállománya - több mint 700 kötet - képezte. 1970-ig járási könyvtárként működött, 1980-tól a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár, mint integrált intézmény funkcionál.

A város vezetése a 80-as évek végén új könyvtár építésében gondolkodott, a MAKONA tervezőiroda (Nagy Ervin építész) által tervezett épület átadására 1993-ban került sor a Szapáry-kastélyparkban.

Azóta méltó környezetben, a több száz éves - 2010-ben az Év Fájának választott - platán szomszédságában, optimális körülmények között vehetik igénybe az olvasók a könyvtár szolgáltatásait.

Az évek során bebizonyosodott, hogy megfelel a használók által támasztott követelményeknek; nemcsak megtartotta, hanem növelte is kultúraközvetítő szerepét a település életében, s mint építészeti remekmű is nagyon sok egyéni és csoportos érdeklődőt vonz. Az új könyvtár épületében olyan elképzelések váltak valóra, melyek kibővítették az ún. hagyományos könyvtári tevékenységet.

Az ismeretterjesztő előadások, irodalmi estek, hagyományőrző foglalkozások mellett fontos szerepet játszanak a jelentős évfordulókhoz kapcsolódó rendezvények, kiállítások.